e
sv
startr en çok ziyaret edilen siteler bir tık uzağınızda

NASA’nın paylaştığı 1.8 milyar piksellik fotoğraf

777 Okunma — 11 Mart 2020 16:41
NASA’nın Mars gezgini olan Curiosity yıllardır merakla takip edilen keşiflere imza atıyor. 2017 yılında gerçekleştirdiği çekimle birçok uzayseveri etkisine almıştı. Heyecanlandıran detaylar 2020 yılında kendisini güncelleyerek karşımıza çıkıyor. Mars gezgini 24 Kasım- 1 Aralık 2019 tarihleri arasında Mars yüzeyinin yüksek çözünürlüklü panoramasını çekti. Yüksek çözünürlüklü fotoğraf bize tam tamına 1.8 milyar piksellik fotoğraf sunmuş oluyor.
NASA’nın Mars gezgini olan Curiosity yıllardır merakla takip edilen keşiflere imza atıyor. 2017 yılında gerçekleştirdiği çekimle birçok uzayseveri etkisine almıştı.
avatar

StarTR

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

NASA’nın Merak gezgini, 24 Kasım – 1 Aralık 2019 tarihleri ​​arasında Mars yüzeyinin en yüksek çözünürlüklü panoramasını yakaladı. Gezici olmayan bir sürüm yaklaşık 1.8 milyar piksel içeriyor; gezici içeren bir sürüm yaklaşık 650 milyon piksel içeriyor. Her iki versiyon da önümüzdeki aylarda dikkatlice bir araya getirilen 1000’den fazla görüntüden oluşuyor.

Gezginin Mast Kamerası veya Mastcam, telefoto lensini panorama üretmek için kullandı ve gezginin güvertesini ve robot kolunu içeren daha düşük çözünürlüklü bir panorama üretmek için orta açılı lensine güvendi.

San Diego’daki Malin Uzay Bilimi Sistemleri Mastcam’ı kurdu ve işletti. Caltech’in bir bölümü olan NASA’nın Jet Sevk Laboratuvarı, ajansın Washington’daki Bilim Misyon Müdürlüğü için Mars Bilim Laboratuarı misyonunu yönetiyor ve Merak gezgini oluşturdu.

Söz konusu fotoğrafı ve diğer detayları incelemek için bu bağlantıya tıklayabilirsiniz.

okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Sıradaki içerik:

NASA’nın paylaştığı 1.8 milyar piksellik fotoğraf